Cursussen in la Bastidie

LA BASTIDIE - AVEYRON

Cursussen 2020

La Bastidie - Aveyron (Fr)

La Bastidie ligt in de vallei van het riviertje Riou Viou. Over een lengte van 4 km kun je ongestoord langs de rivier wandelen of nog verder gaan langs de vele wandelpaden op de hellingen. Het is een plaats waar je stilte kan ervaren te midden van de ongerepte natuur, waar 's avonds de uilen roepen en je 's nachts kan wegdromen bij het zien van de talrijke (soms vallende) sterren.

 

Het domein ligt afgezonderd van de bewoonde wereld op een terrein van meer dan 30 ha waar men vrij kan wandelen in een prachtig beboste rustige vallei nabij het dorpje Viviez en het stadje Decazeville in de Averyon, Frankrijk.

Op 960 km van Antwerpen. Auto's worden geparkeerd op 500 m wandelafstand van het huis. Een 4x4 wordt gebruikt om op en af te rijden met bagage.

 

 

DE OUDE BOERDERIJ

 

De oude boerderij is gerenoveerd en bestaat uit het hoofdgebouw, 2 eenkamer-huisjes, een atelier/schuur en wordt omgeven door een grote tuin. In het hoofdgebouw zijn 3 slaapkamers en een zoldering met bed. Er zijn 2 keukens en een grote living. Dekens, kussens en lakens zijn ter plaatste, handdoeken moet je zelf meebrengen. Op de zolder is een toilet en een wastafel. In de huisjes niet.

 

Er zijn 3 buitendouches en een wasbak met water rechtstreeks van de bron. Er is enkel warm water als de zon schijnt, en dat doet ze meestal met volle kracht..

 

DE CURSUS

 

Ik werk graag in kleine groepen van maximum 8 personen. Soms komen er koppels mee waarvan 1 persoon niet deelneemt. Dat is geen probleem zolang de groep daardoor niet groter wordt dan 12 personen. Hij of zij wordt ook gevraagd een beurtrol op te nemen in de keuken. De cursus gaat ook door bij het niet bereiken van 8 deelnemers.


 

MAALTIJDEN

Voor het ontbijt zorg ik zelf. Voor het middag- en avondeten staan we beurtelings per 2 in. Ik hou het graag eenvoudig en vegetarisch, maar zal die etenswijze niet opdringen. Er wordt rekening gehouden met ieders verlangen en eventuele allergieën. Ook het afwassen doen we samen.

 

DATA:


  • 17 JULI tot 24 JULI 2020

DAGINDELING:

  • We kleien van 9 tot 12 u
  • 12.30 u : eten
  • 15u : oefening
  • 16u : kleien
  • 19u : eten
  • 20 u: oefening

 

ADRES:

D22, Les Albres.

Op Google maps is het voldoende om "La Bastidie les Albres" in te typen.

BEREIKBAARHEID:

La Bastidie is bereikbaar met een bus en nachttrein die stopt op 2,5 km. van het huis. Het goedkoopste is een plaats te reserveren op de Flixbus via hun website tot halte 'Paris Bercy Seine'.Je bent dan op 20 minuten wandelen van het treinstation 'gare d'Austerlitz waar je een trein neemt tot in gare Viviez- Decazeville. Als je i.p.v. een 'placement couchette' een 'placement siége inclinable' reserveert op de site 'www.oui sncf' valt de prijs goed mee! Je komt  heel vroeg aan maar ik kom je graag ophalen met de auto. Een pak minder ecologisch is het te vliegen met Ryanair die op maandag en vrijdag vanuit Charleroi naar Rodez vliegt. Er kan voor een taxi worden gezorgd om jullie naar het huis te brengen. Dat is een rit van ongeveer 35 km. .De kosten, ongeveer 70€, worden gedeeld door wie meerijdt.

Ook een auto delen kan aangenaam zijn en is praktisch i.v.m. het terug meenemen van de gemaakte werken.

450 € voor wie deelneemt

300 € voor wie meekomt

LUT BRACKX

 

BEELDEND KUNSTENAAR

ARTISTE CÉRMISTE

CERAMIC ARTIST

2 RUE BASSE

55110  CLÉRY-LE-GRAND

         FRANCE

Phone: 0 (33) 679 14 24 02